Reklam Yapmıyorum Maksat Eğlence

Sayfalar

11 Ağustos 2011 Perşembe

Türk şehirlerini Yunan şehri yapan Twitter'a tepki büyüyor

Mikro Blog sitesi Twitter'ın ülkemizdeki popülaritesi Türkçe olarak hizmet vermeye başladığı 26 Nisan tarihinden itibaren iyice arttı. Son günlerde ise Twitter'ın 'konum bildirme' servisi Türk kullanıcılardan büyük tepki alıyor.

Konum bildirme servisinde Türkiye hakkındaki eksik ve yanlış bilgiler Türk Twitter kullanıcılarını çok rahatsız ediyor. Türkiye'den konum bildirme servisi aktif hale getirildiğinde bir çok kişinin profilinde ülke bilgisi olarak Yunanistan görünüyor. Türk şehirlerine listesinde yer vermeyen Twitter, konum servisi açık olan bir çok Türk kullanıcısının konum bilgisini Yunanistan olarak gösteriyor. Hatanın nedeni ise Twitter'ın coğrafi bilgileri sakladığı veritabanında Türkiye'nin batı bölgesinin Yunanistan olarak kaydedilmiş olması.
Türk Twitter kullanıcılarının tepkisi çığ gibi büyürken, #NoneOfTheTurkishCitiesAreGreek (Hiçbir Türk şehri Yunanlıların değildir) Twitter'ın gündemini gösteren 'Trending Topic' oldu. Twitter yetkilileri bu hatanın düzeltileceğini söylediler ancak Türk Twitter kullanıcıları sorun çözülene kadar tepkilerini göstermekte ısrarlı görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder